Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen:

Ik woon in ……(woonplaats) kan ik ook een lease pony krijgen?
Leasen is mogelijk op een reistijd van 5 minutern vanaf ons adres in Klarenbeek (postcode 7382 SB) naar de door jou beoogde stalling. Op grotere afstand is het helaas niet meer mogelijk om  bij ons een pony te leasen.

Welke kosten zijn voor mij als leaser? En welke kosten zijn voor Ponylease?
De kosten voor de leaser zijn de lease kosten van 100 euro per maand, de stallings kosten van de pony, door de gebruiker veroorzaakte of reguliere kleine dierenarts behandelingen (zoals jaarlijkse vaccinatie, mestonderzoek, kleine verwondingen zoals een sneetje, draadwond, singelplek etc).
Ponylease regelt voor u het bekappen van de pony’s hoeven en 1x per jaar ontworming. Incidentele dierenarts behandelingen zoals opname in de kliniek en operaties zijn voor rekening van Ponylease wanneer voorvloeiend uit normale verzorging en gebruik van de pony.

Zijn de pony’s onder het kopje ‘Succes verhalen’ ook te lease
De pony’s onder het kopje succes verhalen hebben al een lease baasje gevonden.  De pony’s die vrij zijn kun je vinden onder het kopje ‘Te lease’.

Is het leasen alleen voor kinderen bedoeld?
Een pony leasen van Ponylease is van oorsprong voor kinderen bedoeld. Het voordeel is dat je een brave pony krijgt die een goed formaat heeft voor jou lengte. Groei je uit je pony, dan kan hij geruild worden voor een grotere pony. Voor oudere kinderen hebben we soms ook leuke pony’s.

Hebben jullie ook paarden?
We hebben pony’s van het formaat shetlander tot grote E-pony. Sommige rassen (haflinger onder andere) en de grotere pony’s zijn ook geschikt voor grotere ruiters.

Moet ik de pony zelf komen ophalen?
De pony wordt door ons gebracht bij jou thuis of op de pensionstal. Zo kunnen wij meteen zien waar de pony terecht komt.

Zijn er kosten verbonden aan het kennis maken en proefrijden?
Wanneer je geïnteresseerd bent in het leasen van een van de pony’s kun je telefonisch een afspraak maken om kennis te maken en de pony te leren kennen.  We bespreken de wensen van de ruiter en Gerdo kijkt of de pony bij uw dochter/zoon past. Bevalt de pony goed en is er een klik? De eerste afspraak zijn geen kosten aan verbonden. Wilt een meerdere keren komen proberen dan kunt u een les of buitenrit boeken.

Kan ik een pony reserveren?
Wanneer je  besluit de pony te leasen brengen we hem zodra het uitkomt naar jou stalling. Wanneer je pas over een paar maanden plek hebt op stal is het een beter om dan pas een pony uit te kiezen.

Wat krijg ik bij de lease pony en wat moet ik zelf aanschaffen?
De pony wordt gebracht met een halster met halstertouw, hoofdstel, zadel en dekje. Zelf zal je een setje borstels moeten aanschaffen en  eventueel spullen om te longeren of voor grondwerk.

Als ik de pony koop na een tijdje leasen, gaat dat van de verkoopprijs af?
Het is soms mogelijk om de pony te kopen na een periode van leasen. Het leasebedrag gaat niet van de verkoopprijs af.

 

 

Brave recreatiepony's