Lease pony thuis

Na het proefrijden brengen wij de pony bij u thuis of pensionstal bij u in de buurt. Er zijn een aantal voorwaarden om een lease pony bij u thuis te kunnen hebben:

Zorg voor de pony:
Het regelen en de kosten van stalling zijn uw verantwoordelijkheid. We verwachten van u dat de pony goed verzorgd wordt. Dit betekend onder andere dat de pony meerdere keren per dag ruwvoer krijgt, voldoende krachtvoer krijgt, een stal/schuilstal tot zijn beschikking heeft, samen met andere pony’s staat zodat er contact met soortgenoten mogelijk is, dagelijks minimaal 4 uur naar buiten gaat en voldoende beweging krijgt.

Reguliere dierenarts behandelingen (jaarlijkse vaccinatie, verwondingen, kreupelheid, etc) en veel voorkomende kleine behandelingen komen voor rekening van de leaser. Dierenartskosten zoals opname in de kliniek en operaties komen voor rekening van Ponylease.

Kosten:
De kosten voor een lease pony bij jou thuis zijn 95 euro per maand, inclusief 1x per maand les van Fleur of Gerdo, bekappen van de pony’s hoeven, 2x per jaar mest onderzoek, 1x per jaar wormenkuur en inclusief gebruik van het zadel en hoofdstel.

Afstand:
Of het mogelijk is om een pony bij ons te leasen is afhankelijk van de reis afstand van de door jou beoogde stalling naar ons adres in Apeldoorn (postcode 7312 NX).  Leasen is mogelijk tot een reistijd van 30 minuten vanaf ons adres.

Duur:
Leasen is voor een minimale periode van drie maanden op basis van een lease contract. Het leasen wordt stilzwijgend iedere maand verlengd. Wil je met het leasen stoppen, dan geldt een opzegtermijn van een maand.

Verantwoordelijkheid:
Tijdens het leasegebruik is de ruiter verantwoordelijk voor het paard en de materialen die voor dat paard gebruikt worden. Verzorging en verantwoording hiervoor moet serieus genomen worden.

Brave recreatiepony's